2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Mandlové hříbečky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 100 g
mleté mandle 100 g
máslo 120 g
moučkový cukr 50 g
rum 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Z mouky, mletých loupaných mandlí, másla, cukru a 2 lžic rumu vypracujeme vláčné hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu alespoň hodinku odpočinout. Na pomoučeném vále vyválíme placku o tloušťce cca 3 mm a vykrajujeme hříbečky. Upečeme při teplotě 170° asi 12 - 15 minut, až lehce zrůžoví.
Vychladlé slepujeme zavařeninou nebo máslovým krémem, kloboučky hříbků namáčíme v čokoládové polevě a nožičky potřeme bílkem a namočíme v barevném kokosu nebo v mletých mandlích.


 


RECEPTY

Pikantní marináda na gril

Postup: Do mísy nalijeme olej podle potřeby, obvykle tak cca 150 ml. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Bylinková marináda

Postup: Do mísy, ve které budeme nakládat maso, nalijeme olej - podle množství... zobrazit recept

RECEPTY

Placičky jako příloha do polévek

Postup: Rohlíky nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme. Dáme do misky a přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí rolka s petrželkovou vaječinou

Postup: V kuřecích prsou prořízneme kapsu, tu zvenčí i uvnitř osolíme a opeříme. Uvnitř... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová "zahradnická roláda"

Postup: Přibližně půlkilový kousek kýty upravíme na plát, který přes folii rozkepeme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...